For Reservation Call : 1.888.222.5847


Home » Asiatisk massageterapeut » Asiatisk Filippinsk (Hilot) Läkekonst och Massage Tekniker – Är vad jag använder!

Asiatisk Filippinsk (Hilot) Läkekonst och Massage Tekniker – Är vad jag använder!

Vad Är Denna Antika Filippinska Asiatiska Massage och Läkningskonst som Jag Använder i Min Verksamhet.

Den kallas för “Hilot”

Den gamla filippinska läkningskonsten som kallas Hilot kan klassificeras som en typ av traditionell / folkmedicinsk praxis som beskriver både resursförmågan hos oss filippinare och en rik kultur som överflödar olika influenser.

Denna läkekonst och massage visar också slutligen att våra förfäder redan hade en genial kunskap om medicin, läkekonst och massage trots avsakanad av en formell utbildning eller bakgrund i ämnet.

Hilot-utövare som jag behandlar hela personen i en holistiks väg, och inte bara personens åkommor.

Hilot innehåller olika alternativa medicinska tekniker – som växtbaserad medicinering, kiropraktik och akupressur bla – till en shamanisk ideologi för helande och botande. Sedan antiken har det fungerat som ett mest effektivt systemen för behandling och botande av våra förfäders medicinska problem.

Även idag, i en period där medicinens vetenskap genomgår en enorm utvecklingar, är det många som fortfarande är trogna de gamla sätten att läka genom en Hilot.

Det är lätt för vissa att tvivla på den traditionella helande praktiken, eftersom den i stor utsträckning är baserad på otestade metoder och brist på solida vetenskapliga bevis. Trots detta påvisar många av oss utövare av denna helande konst inte bara dess effektivitet och framgångsrika resultat av behandlingar utan också en filosofisk läkning som går utöver fysisk sjukdom.

Människan och dess element

Hilot  (massage tekniker etc) används för att identifierar människokroppen som om det är ett litet universum eller mikrokosmos.

Parallellt med antika kinesiska övertygelser (och också med filosofens Empedocles idéer) att universum är gjord av de primära elementen – eld, vatten, luft och jord – människokroppen delar också samma komponenter.  Varje element motsvarar vissa biologiska kroppsdelar / process / elementals som påstås orsaka det.  Listan är som följer:

 

En tabell som visar samband mellan elementen och människokroppsdelarna.

ElementKroppsdelar /proccer
JordVävnad och ben
VattenBlod och kroppsvätskor
EldEnergi och ämnesomsättning
LuftSyre och cirkulation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obalans i en kropp

Åkommor orsakas av obalansen hos vissa delar inom en persons  kropp. Överdriven eller otillräcklighet i något av ovan element kan orsaka disharmoni, vilket är grunden till sjukdomar och åkommor.

På grund av brist på ordentlig medicinsk terminologi bland våra förfäder, är obalanser vanligtvis myntade med kulturella ord som hänvisar till elementals eller naturens andar som motsvarar de drabbade elementen i  kroppen.

Detta kan förklaras när en person som utövar “Hilot”  på Filippinerna berättar för sin patient att denne är besatt av en lamang-lupa (jordelement) men i verkligheten lider han bara av muskulösa eller benproblem som osteoporos eller reumatism.

Därför kan en “manghihiloten” ha rätt diagnos, men på grund av det begränsade vokabuläret kommer vissa personer tro att den som behandlar dem försöker lura dem på grund av ord de använder för att märka medicinska tillstånd.

Jag har översatt allt detta från mitt eget språk till förståliga tillstånd som man uttrycker här i Sverige.

Jag som utövar Filippinska behandlingsmetoder, har precis som alla andra personer som utövar alternetiva behandlingsmetoder,  många tekniker som jag kan använda för att få ordning på “obalansen” av elementen i min patients kropp.

Detta inkluderar att behandla dem genom naturliga / organiska läkemedel (Vilka jag inte har tillgång till här i Sverige, rekommenderar istället olika tillskott och naturläkemedel med liknande innehåll och effekter).

Det handlar i stor utsträckning om olika örter och frukter som nu är vetenskapligt bevisade att bota och behandla specifika sjukdomar. Som utövare av Hilot har jag en stor och praktisk botanisk kunskap som omfattar olika växter för att motverka medicinska tillstånd.

Några av dessa inkluderar citrongräs och bambusrötter för att neutralisera toxiner från överflödigt fett, guavablad som antibakteriellt medel, kokt sötpotatis (Kamote) för att rensa tarmarnas gifter och många andra som nu accepteras som lika effektiva naturläkemedel.

Förutom en stor kunskap om örter, är den sorts Filippinska massage som jag utövar är jag nu erkänd för mina masseringstekniker som inte bara lindrar enkla muskelsmeärter, men ökar även blodflödet i våra kroppar och hjälper till och med mekaniska störningar i muskuloskeletsystemet.

Under begreppet Init-Lamig (Hot and Cold) kan en jag påverka flödet av neuroelektrisk energi i din kropp. Denna naturliga elektriska energi inom oss är ansvarig för organens och musklernas mekaniska funktioner, omvandlar mat till energi och det komplicerade kommunikationsnätet i vårt centrala nervsystem.

Jag använder tekniker som spänner från akupressur, kiropraktik, reflexologi och Bentosa för att distribuera vår neuro-elektricitet ordentligt i alla berörda områden av kroppen.

När det gäller diagnos, är jag för det mesta beroende av allmänt kunskap om patientens rörelser, hudfärg / kvalitet, pulsavläsning etc. Vilket betyder att det är nödvändigt att jag är en angelägen observatör av min patient. Dessutom har jag ett praktiskt, men systematiskt sätt att hitta din åkommer .

Under åren har jag utvecklat ett femtiotal olika massage tekniker vilka jag systematiskt använder i olika kombinationer, beroende på vad jag skall behandla.

 

 

Läkning utöver den fysiska kroppen
Till skillnad från moderna läkemedel som endast läker den fysiska kroppen, omfattar Hilot en intern metod som läker människan från insidan till utsidan. Jag och vi utövare som använder Hilot genomför en helhetssyn och vi har traditionellt övertygelsen att de läker, inte bara sjukdom utan också människan själv.

Att balansera de fyra elementen som påverkar både den fysiska och andliga aspekten hos personen som behandlas spelar en mycket stor roll i detta. Manghihiloten innehåller också förhållandet mellan människan och naturen samt att synkronisera deras sinne, känslor och åtgärder för att förebygga konflikter som kan orsaka kaos i sig själva.

Eftersom rösten i vår antika helande konst spåras tillbaka med värderingar och principer som finns närvarande i animismen (harmoni med natur och universum) är det inte konstigt att läka “andlig” sjukdom också är en viktig faktor för att uppnå en hälsosam kropp som återspeglar så småningom en hälsosam.

 

Vi Hilotterapeuter är utbildade i massage och sinne / kroppsanslutningar. Genom att använda nakna händer för att skanna kroppen genom beröring, liksom olika örter, medicinska växter och bananblad, diagnostiserar vi vilka områden som är energiskt obalanserade. Genom djupmassage är målet med Hilot-behandling att återställa harmoni och balans i kroppen.

Min Hilot massage får dig att  Slappna av och ge dina stressade muskler återhämtning. Den Minskar muskelsmärta fort och du blir snabbt smärtfri. Den avlastar också din dagliga stress vilken du hanterar mycket bättre om du kommer regelbundet.

Givetvis får du en Förbättrad cirkulation och även din hud påverkas och mår bättere.  Jag kan återkställa förskjutna leder etc och andra mindre skador.

Jag kan diagnostisera och behandla muskuloskeletala sjukdomar men om det är något jag bedömmer bättre är för en Kiropraktor, Naprapat att behandla skickar jag dig till de bästa i Växjö. Eller så så skickar jag dig till sjukhuset där en läkare behöver undersöka dig närmare om jag misstänker att något är av allvarlig art.

Vid graviditet hjälper mina behandlingar till och underlättar graviditet och själva födseln och förbättarar återhämtning efter att man fött ett barn.

Fyll i ditt meddelande ovan